Driva företag

Driva eget företag

Innan man bestämmer sig för att starta och driva ett eget företag bör man vara klar över att det innebär en hel del uppoffringar, inte bara guld och gröna skogar. Det kräver inte minst en hel del arbete för att ha en chans att lyckas i all hård konkurrens som finns, det och en bra idé.

Bortsett från att man själv skall vara beredd på att jobba sena kvällar, helger och ibland t.om. nätter bör man se till att det är väl förankrat hemmavid. Har man familj måste man tänka på att det ofta blir ett betydligt större ansvar för den andra parten i form av markservice och hushållsarbete. Att fundera noga på hur mycket – och hur länge – man är beredd att anpassa sig är ett måste för båda parter, inte barta den som skall driva företag. 

Likaså måste man vara klar över hur den privata ekonomin ser ut. Hur lång tid man kan hålla ut innan företaget måste vara lönsamt, hur mycket lön man behöver när etc. Även i detta fallet är det klokt att blanda i sin partner, eftersom ekonomin kan bli ansträngd i början. Har man väl det klart för sig är det sällan ett bekymmer, men man bör ha en noga utarbetad affärsplan och en lika väl genomtänkt plan för privatekonomin. 

Förberedelserna är otroligt viktigt när man skall starta sitt företag, så se till att vara så förberedd du kan – Lycka till.